Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt sild med den friske smaken av appelsin og rosmarin er oppskriften på en tradisjonsrik råvare med ny vri. En middag som rett og slett ser glad ut på tallerkenen! 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g sildefilet sildefilet
  • 3 stk stk appelsin appelsin
  • 50 g g oliven, sort oliven, sort
  • 2 stilk stilk rosmarin, frisk rosmarin, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • ris ris
  • salatblad salatblad

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Rens sildefiletene for skinn og bein, og dryss over litt salt og pepper.

  • Legg filetene i en ildfast form, og ha over revet skall og saft av appelsin.

  • Legg oliven og rosmarinblader i formen og la alt trekke i 2 timer.

  • Stek formen i stekeovnen til filetene er ferdig, i 10-12 minutter.

Server med ris og pynt med appelsinskiver og salatblad.