Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Paprikasild

Sild er sunt og god, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Mange er kjent med de tradisjonelle smaksvariantene, men her er en oppskrift hvor paprika blir en god følgesvenn til silden.

Paprikasild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene og paprika i biter, og løk i tynne skiver.

Eddiklake

  • Kok opp vann, sukker, paprikapulver og pepper til laken, avkjøl og tilsett eddik.

  • Legg sild, paprika og løk lagvis i et glass eller en krukke. 

  • Hell over laken og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.