Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt brød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 5 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 1 stk stk potet potet
  • 0,5 stk stk eple eple
  • 3 skiver skive rødbete, syltet rødbete, syltet
  • 5 skiver skive sylteagurk sylteagurk
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 100 g g majones, lett majones, lett
  • 1 dl dl lettrømme 10% lettrømme 10%
  • eplecidereddik eplecidereddik
  • sukker sukker

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Skrell og kok potet.

  • Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.

  • Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk. 

  • Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.

  • Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.

Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.