Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Salat med krydret varm sild

Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.

Salat med krydret varm sild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Framgangsmåte

  • Del sildefilet i biter.

  • Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.

  • Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.

  • Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.

  • Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.

  • Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.

  • Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.

Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.