Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sennepssild er en klassiker som passer utmerket på et koldtbord. I denne oppskriften tilsettes både løyrom og urter noe som gir den en frisk og spennende smak. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g sildefilet sildefilet
  • 2 dl dl vann vann
  • 1,5 dl dl hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ss ss salt salt
  • 75 g g sukker sukker

Sennepssaus

  • 4 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1,5 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 1,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 2 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 2 ss ss løyrom løyrom
  • 4 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 4 ss ss estragon, frisk estragon, frisk

Tilbehør

  • rugbrød rugbrød
  • purre purre

Framgangsmåte

  • Rør sammen vann, hvitvinseddik, salt og sukker til alt er oppløst.

  • Hell eddiklaken over sildefiletene, legg på lokk og sett i kjøleskap til neste dag. Dersom du tar utgangspunkt i krydder- eller saltsildfilet lar du dem ligge i kaldt vann ca. 30 minutter i stedet for å legge dem i eddiklake over natten.

  • La silden renne av seg på et tørkepapir, og fjern alle synlige bein. Skjær så sildefiletene opp i ca. 1-2 cm brede biter.

Sennepssaus

  • Rør sammen eggeplomme, og spe med en blanding av solsikkeolje og olivenolje mens du rører kontinuerlig med en visp til den får en konsistens som majones. 

  • Rør crème fraîche inn i majonesen. Tilsett sennep, løyrom, finhakket estragon og gressløk, og bland alt godt sammen. Vend så inn sildebitene.  

  • Skjær rugbrød i tynne skiver, og skjær vekk skorpen. Del hver skive i 4 biter og legg på sennepssild.

Pynt med tynne ringer av purre og gjerne litt gressløk.