Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sennepssild, tomatsild og sursild er de klassiske silderettene, og her gir deg oppskriften på hvordan du lager sennepssild fra grunnen av.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 0,5 stk stk løk løk

Sennepssaus

  • 100 g g majones majones
  • 3 ss ss sennep sennep
  • 2 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 3 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 ts ts eddik, 7% eddik, 7%
  • 1 ts ts sukker sukker
  • pepper pepper

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte. 

  • Skjær kryddersildfiletene i biter og løk i tynne skiver.

  • Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. 

  • Smak til med pepper, ev. sukker og eddik. 

  • Legg sild og løk lagvis i et glass eller krukke.

  • Hell sennepssausen over og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.