Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild Aleppo er en sildesalat med tilbehør fra Midtøsten. Server sildesalaten med Baba Ganoush som er en auberginedip og Tabbouleh som er en bulgursalat. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss dill dill
  • 0,25 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 4 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 0,5 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,5 ts ts karri karri
  • 0,25 ts ts koriander, malt koriander, malt
  • 0,25 ts ts pepper, hvit pepper, hvit
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Tabbouleh

  • 2 dl dl bulgur bulgur
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • 10 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tahini

  • 1 dl dl sesamfrø sesamfrø
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts salt salt

Baba Ganoush

  • 2 stk stk aubergine aubergine
  • 0,25 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,25 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk granateple granateple
  • 0,5 dl dl tahini tahini
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 ss ss yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.

  • Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.

  • Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med dijonsennep.

  • Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.

  • Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.

  • Smak til med salt og saften fra sitron.

  • Rør inn sildebitene.

Tabbouleh

  • Kok bulgur etter anvisning på pakken og avkjøl.

  • Finhakk vårløk, persille og mynte, skjær cherrytomat i små terninger og press saften av sitron.

  • Bland sammen ferdigkokt bulgur, vårløk, persille, mynte, cherrytomat, sitronsaft og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Tahini

  • Kjør sesamfrø med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, til en jevn masse.

  • Tilsett olivenolje og salt mot slutten, og la stavmikseren eller kjøkkenmaskinen gå til du har en silkemyk krem. Dette kan gjerne ta litt tid.

Baba Ganoush

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Stek aubergine myke i stekeovnen, ca 45 minutter, og avkjøl litt.

  • Ha aubergine under rennende kaldt vann og trekk av skinnet.

  • Finhakk paprika og persille, og rens ut stenene fra granateple.

  • Mos avkjølt aubergine med en stavmikser eller håndblender, sammen med tahini, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

  • Rør inn yoghurt, paprika, persille og stener fra granateple. 

Server sildesalaten med Baba Ganoush og Tabboleh.

Tips: Server med libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker.