Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dumplings er fylte hvetedeigsputer som kan varieres i det uendelige. Oppskriften med sild og selleri er hentet ut av det hippe gatematsmarkedet VIPPA i Oslo. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g kryddersild kryddersild
  • 500 g g selleri selleri
  • 2 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Dumpling

  • 500 g g hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 2,5 dl dl vann vann
  • 60 g g solsikkeolje solsikkeolje
  • 1 dl dl vann vann

Dippsaus

  • 1 stk stk lime lime
  • 8 ss ss hoisinsaus hoisinsaus
  • 2 ss ss kecap manis kecap manis
  • 1 ss ss sesamfrø sesamfrø

Framgangsmåte

  • Skjær kryddersild og selleri i små biter.

  • Bland sammen sild, selleri og hvit pepper.

Dumpling

  • Ha hvetemel og salt i en bolle, og rør inn lunket vann gradvis.

  • Kna deigen jevn, og start med 1/3 av deigen. Pakk resterende 2/3 av deigen inn i plastfolie.

  • Deigen til en lang pølse og skjær den i ca. 12 små biter.

  • Ha mel på benken og kjevle ut deigbitene til ca. 2 mm tykkelse. Bruk gjerne rund utstikker eller et kjøkkenglass til å stikke ut små sirkler med 6-8 cm i diameter.

  • Ha en god teskje fyll i hver dumpling, bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden, og brett deigen sammen.

  • Ha solsikkeolje i en varm stekepanne, ha i dumplingsene og brun dem raskt til den har fått en gyllen farge på den ene siden.

  • Hell på vann og legg på lokk, og la det koke til alt vannet har fordampet.

  • Ta av lokket og la dem steke videre i 2 minutter.

Dippsaus

  • Press saften av lime.

  • Bland limesaft sammen med hoisinasus, kecap manis og sesamfrø.

Server dumplings med dippsaus og tilbehør av eget ønske.