Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne retten får en ekstra spiss med hjemmelaget habanerosaus. Den kan du enten lage selv eller få kjøpt i asiatiske matvarebutikker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk sildefilet sildefilet
  • 1 stk stk tortillawrap tortillawrap
  • løk løk
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • lime lime

Saus

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 ts ts habanero habanero
  • 3 dl dl mangopuré mangopuré
  • 1,2 dl dl eddik eddik
  • 1,8 dl dl sukker sukker
  • 1 ts ts salt salt

Tilbehør

  • 3 ss ss tyrkisk yoghurt tyrkisk yoghurt

Framgangsmåte

  • Skjær sild i biter.

  • Forvarm tortillawraps etter anvisning på pakken.

  • Grovhakk løk, finhakk koriander og press saften av lime.

Saus

  • Grovhakk løk, finhakk chili og hvitløk, riv gulrot, og press saften av lime.

  • Kok løk, chili, hvitløk og gulrot og habaneros mørt i en kasserolle.

  • Ha det over i en blender og kjør det glatt sammen med limesaft, mangopuré, eddik, sukker og salt.

  • La det avkjøle før servering.

Fyll tortillawrapsen med tyrkisk yoghurt, sildebiter, løk, koriander, limesaft og habanerosaus, og server.

Tips: Habanero er veldig sterkt. Tåler du ikke så sterk mat kan du bruke vanlig chili i stedet. Bruk hansker når du finhakker habanero og sørg for å ikke få det i øynene.