Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en smakfull påleggssild med pepperrot, rødløk, eple, crème fraîche og yoghurt. Med en ekstra dag i kjøleskapet får den enda mer smak.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g sursild sursild
  • 1,5 ss ss pepperrot pepperrot
  • 1 stk stk eple eple
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 3 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ts ts sukker sukker
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 3 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 3 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Framgangsmåte

  • Ta sildebitene opp av laken og la dem renne av seg på tørkepapir.

  • Riv pepperrot fint og eple grovt, og skjær rødløk i tynne ringer.

  • Bland sammen pepperrot, eple, rødløk, eplecidereddik og sukker i en bolle.

  • Tilsett sildebiter, crème fraîche, yoghurt og hakket gressløk, og bland godt.

  • Ha blandingen i et glass eller krukke og legg på lokk.

  • Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskap før den spises. 

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.