Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sursild

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild. 

Sursild
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.

  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.

  • Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver. 

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl. 

  • Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.

  • Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.