Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild hører julen til. Lag sild med friske urter til julens lange frokoster og lunsjer.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk sildefilet, saltet sildefilet, saltet
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • 1 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 stk stk rødløk rødløk

Eddiklake

  • 0,5 dl dl vann vann
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 dl dl estragoneddik estragoneddik
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort

Framgangsmåte

  • Vann ut sildefiletene i noen timer.
  • Skjær sildefiletene i biter.
  • Grovhakk persille, dill, gressløk og timian, og skjær rødløk i tynne ringer.

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, avkjøl og tilsett estragoneddik.
  • Rør inn urtene og pepper.
  • Ha sild og rødløk i et glass eller en krukke. 
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker

Tips: Estragoneddik kan erstattes med vanlig eddik.