Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør

Urtesmør av forskjellige slag passer godt til sjøkreps. I denne oppskriften lager du urtesmør med estragon og hvitløk, og serverer med brød og stekt sitron og lime. 

Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Del sjøkrepsene på langs og fjern tarmstrengen.

  • La smøret bli mykt i romtemperatur.

  • Finhakk estragon, riv hvitløk, og bland med smøret.

  • Smør smøret på krepsekjøttet, og dryss over salt og pepper.

  • Skjær sitron og lime i båter, og stek lett på grillen.

  • Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned.

  • Legg på lokk og grill i til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.

Server grillet sjøkreps med grillet sitron og lime, og brød ved siden av.