Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Parmesangratinert skrei med rosmarinbakt selleri og søtpotet, og råkost

Ovnsbakt Skrei med en lettvint og overraskende smaksrik gratinering med parmesan, stekte rotgrønnsaker og en superrask råkostsalat.

Parmesangratinert skrei med rosmarinbakt selleri og søtpotet, og råkost
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Framgangsmåte

Rosmarinbakt selleri og søtpotet.

  • Forvarm ovnen til 200 grader. 
  • Skrell og kutt sellerirot og søtpotet i store klosser på 3-4 cm.
  • Hell over olje, salt og hakket rosmarin.
  • Legg de i ildfast form med bakepapir i bunnen og bake de i 40 minutter på 200 grader varmluft.
  • De skal bli godt bakte å få en fin farge og myk konsistens.
  • Press over sitronsaft ved servering.

Parmesangratinert skrei

  • Dryss litt salt over og under skreien og legg den på et ildfast fat/form.
  • Rør sammen alle ingrediensene til parmesanrøren i en bolle og fordel denne over hele overflaten på skreien.
  • Sett fatet midt i forvarmet ovn, 200 grader med grillfunksjon.
  • La skreien steke til den har fått en fin gratinert skorpe, omtrent 10 minutter.
  • Sjekk den tykkeste delen av filetten om den flaker når du dytter på den, da er den ferdig og perfekt.
  • Er den litt rå, skru av ovnen og la fisken stå og trekke noen minutter.

Frisk Råkost

  • Hakk gressløk og bland inn sitronsaft, salt, pepper og olivenolje i en stor bolle.
  • Bruk gjerne ferdig råkost-mix du finner i butikken. Hvis ikke kan du lage din egen med for eksempel gulerot og kål.
  • Vend råkosten og crispisalaten i bollen rett før servering.