Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Piff opp skreimiddagen med denne oppskriften med pinjekjerner, soltørkede tomater, potetmos og grønnsaker. Her har du en symfoni av smaker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 stk stk tomat, soltørket i olje tomat, soltørket i olje
  • 3 ss ss pinjekjerner pinjekjerner

potetmos

  • 600 g g potet potet
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 skiver skive kålrot kålrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 8 stk stk bønner, grønne bønner, grønne
  • 1 ss ss smør smør
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss skreifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. 

  • Skyll saltet av fisken og tørk lett med et tørkepapir.

  • Skjær skreien i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og basilikum.

  • Brun fiskestykkene kjapt i olivenolje på begge sider, og legg dem i en smurt, ildfast form.

  • Fres hvitløk og soltørkede tomater i olivenoljen til skreien. 

  • Tilsett basilikum og ha det over skreien.

  • Dryss pinjekjerner på toppen og bak i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, 8-10 minutter.

Potetmos

  • Skjær potet i skiver og kok møre i usaltet vann.

  • Hell av vannet og mos med en potetmoser eller gaffel.

  • Rør inn smør og spe på med matfløte til du får en glatt mos.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, kålrot og persillerot i terninger, og bønner i biter.

  • Kok grønnsakene knapt møre i vann tilsatt smør og salt.

Server skrei med potetmos og grønnsaker.

Tips: Skreien har best smak og er mest saftig hvis den har en liten rå kjerne midt i.