Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften blir skreien ovnsbakt med hvitløk og servert med gulrøtter, spisskål, smørsaus og poteter. De rene smakene bidrar til å la den friske smaken av skrei komme til sin rett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt salt
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk spisskål spisskål
  • 0,5 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Smørsaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 4 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter. 

  • Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.

  • Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør.

  • Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

  • Skjær kål i strimler, og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.

  • Skjær gulrot i skrå skiver og kok i lettsaltet vann til de er møre.

 Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med hvitvin til mengden væske er halvert.

  • Pisk inn smør, og smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt skrei med spisskål, gulrot, smørsaus og kokte poteter. Pynt med karse om du har.