Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Panerte skreikjaker med jordskokkmos og pistasjnøtter

En klassiker når skreien kommer er skreikjaker med soppstuing. Denne oppskriften er litt utradisjonell med jordskokk, salat, balsamicoeddik og pistasjnøtter.

Panerte skreikjaker med jordskokkmos og pistasjnøtter
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål.

  • Tørk skreikjakene med litt tørkepapir og vend dem godt i melblandingen.

  • Ha smør i en varm stekepanne og stek skreikjakene raskt, 1-2 minutter på hver side.

Jordskokkpuré

  • Kok jordskokk møre med skallet på. 

  • Fjern skallet og del jordskokk i biter. 

  • Varm opp smør og kremfløte i en kasserolle og tilsett jordskokk.

  • Kjør blandingen til en glatt mos med en stavmikser.

Server skreikjakene med jordskokkmos, salat med balsamicoeddik og hakkede pistasjnøtter drysset over.