Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her er en herlig variant av skrei. Skrei med pesto og basilikum surret i spekeskinke er smakfullt, og med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat er det er perfekt middag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss pesto pesto
  • 8 blad blad basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 8 skiver skive spekeskinke spekeskinke
  • 1 ss ss smør smør

Jordskokkpuré

  • 400 g g jordskokk jordskokk
  • 1 ss ss smør smør
  • 3 ss ss kremfløte kremfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Tilbehør

  • 8 stk stk sjampinjong sjampinjong
  • 1 ss ss smør smør
  • ruccolasalat ruccolasalat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær skreien i jevnstore porsjonsstykker, skjær hvert stykke nesten helt igjennom på det tykkeste og brett dem ut til det dobbelte.

  • Ha pesto og basilikumblader på ene halvdelen av stykkene og brett dem sammen igjen.

  • Surr 2 skiver spekeskinke rundt hvert fiskestykke og brun dem lett i en stekepanne med smør, ca. 1-2 minutter. 

  • Etterstek stykkene i stekeovnen i ca. 4 minutter.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok godt mør i usaltet vann. 

  • Hell av kokevannet og la dampe fra seg litt. 

  • Mos jordskokk, rør inn smør og kremfløte til en jevn puré.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Del hver sjampinjong i fire og brun dem lett i tørr stekepanne. 

  • Tilsett smør og stek soppene i ca. 5 minutter.

Server skreien med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat.