Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet med skinn skreifilet med skinn
  • 5 ss ss salt salt
  • 1 l l vann vann
  • 1 ss ss solsikkeolje solsikkeolje
  • 100 g g chorizopølse chorizopølse
  • 2 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 stk stk granateple granateple
  • 1 stk stk sitroner sitron

Potetmos

  • 800 g g potet potet
  • 2 dl dl melk melk
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.

  • Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.

  • Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.

  • Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.

  • Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.

  • Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.

  • Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.

  • Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.

Potetmos

  • Skrell potet og skjær i skiver.

  • Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.