Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Når sesongen endelig er her bør du gripe muligheten! Dette er en oppskrift på stekt skrei som passer til en romantisk middag for to, der salsaen setter en spiss på måltidet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g skreifilet skreifilet
  • 1 ts ts salt salt
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • olje olje
  • smør smør

Sellerirotkrem

  • 300 g g sellerirot sellerirot
  • 2 ss ss smør smør
  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Salsa

  • 0,5 boks(er) boks(er) hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,5 ts ts koriander, malt koriander, malt
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær skreifilet i serveringsstykker, strø på salt og drypp sitronsaft over.

  • Stek skreistykkene i en blanding av olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til de er så vidt gjennomstekte.

Sellerirotkrem

  • Skrell og skjær selleri i terninger.

  • Surr dem i smør uten at de blir brune, ca. 3-4 minutter.

  • Hell på så mye kremfløte at det står halvt opp på sellerien.

  • Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.

  • Mos den og smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Salsa

  • Mos hermetiske tomater, tomatpuré, sjalottløk, hvitløk og chili til en jevn puré.

  • Tilsett sitronsaft, olivenolje, spisskummen og koriander.

  • Gi salsaen et oppkok, legg på lokk og la den surre i ca. 10 minutter.

  • Smak til med salt og rør inn persille like før servering.

Server skrei på en seng av selleripuré med salsa og toasthjerter.