Framgangsmåte
-
Skjær skreifilet i serveringsstykker, strø på salt og drypp sitronsaft over.
-
Stek skreistykkene i en blanding av olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til de er så vidt gjennomstekte.
Sellerirotkrem
-
Skrell og skjær selleri i terninger.
-
Surr dem i smør uten at de blir brune, ca. 3-4 minutter.
-
Hell på så mye kremfløte at det står halvt opp på sellerien.
-
Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
-
Mos den og smak til med salt og pepper. Hold den varm.
Salsa
-
Mos hermetiske tomater, tomatpuré, sjalottløk, hvitløk og chili til en jevn puré.
-
Tilsett sitronsaft, olivenolje, spisskummen og koriander.
-
Gi salsaen et oppkok, legg på lokk og la den surre i ca. 10 minutter.
-
Smak til med salt og rør inn persille like før servering.
Server skrei på en seng av selleripuré med salsa og toasthjerter.