Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt skrei med rømmesaus som smelter på fisken, potet og gulrot er en tradisjonell rett. Her er den servert med fennikel som setter en spesiell spiss på smaken.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg skrei, ryggfilet skrei, ryggfilet
  • 3 ts ts salt salt
  • 2 ss ss smør smør

Fennikel

  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 ss ss smør smør

Rømmesaus

  • 75 g g smør smør
  • 0,75 dl dl seterrømme seterrømme

Tilbehør

  • gulrot gulrot
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skrap fiskeskinnet godt og del skreien i jevnstore serveringsstykker.

  • Dryss dem lett med salt på kjøttsiden, og la dem ligge i ca. 10 minutter, så saltet trekker godt inn.

  • Smelt smør i en stekepanne og legg i skreien med skinnet ned. 

  • Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4-5 minutter. Snu fisken og stek den 1 minutt på kjøttsiden.

Fennikel

  • Rens fennikel og skjær i tynne båter. 

  • Stek dem i smør til de er knapt møre, 3-4 minutter.

Rømmesaus

  • Smelt smør og avkjøl det til fingervarmt. 

  • Pisk inn rømme til en kremaktig blanding.  

  • Smak gjerne til med sitronsaft.

Server stekt skrei med fennikel, rømmesaus og kokte gulrøtter og poteter.