Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g skreifilet skreifilet
  • 2 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • olje olje
  • smør smør

Råstekte poteter

  • 4 stk stk mandelpotet mandelpotet
  • 3 stk stk olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Rødvinssaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl rødvin rødvin
  • 100 g g smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 250 g g sjampinjong sjampinjong
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker.

  • Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.

  • Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.

  • Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. 

  • Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.

Råstekte poteter

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.

  • Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper. 

  • Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.

  • Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Rens sopp og stek den gyllen i smør. 

  • Dryss med salt og pepper.

Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp.