Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Steinbit med couscoussalat

Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.

Stekte steinbit
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.

  • Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.

Couscoussalat 

  • Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter. 

  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.

  • Del tomat i to og fjern kjernene. 

  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.

Dressing 

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.

  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.

  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over.