Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Couscoussalat

  • 3 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk

Dressing

  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ts ts eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 2 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • salt salt

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.

  • Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.

Couscoussalat 

  • Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter. 

  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.

  • Del tomat i to og fjern kjernene. 

  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.

Dressing 

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.

  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.

  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over.