Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Steinbit med soya og chili

Steinbit får en spennende smak når den får trekke i en asiainspirert saus med ingefær, hvitløk, soyasaus, chili og honning. En sterk og god oppskrift.

Steinbit med soya og chili
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker.

  • Drypp over sitronsaft og la dem ligge kjølig 10 minutter.

  • Skjær vårløk i skiver på tvers og chili i ringer, og damp lett i litt vann.

Saus

  • Finhakk hvitløk og chili, og riv ingefær. 

  • Ha hvitløk, chili og ingefær i en kasserolle sammen med de andre ingrediensene til sausen og kok opp.

  • Smak til med honning og sitron, og litt salt om nødvendig.

  • Legg fiskestykkene i sausen og la dem trekke i sausen til de er kokt, ca. 8 minutter.

Server steinbit med saus, vårløk, chili, ris og noen sitronskiver.