Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Steinbit er fisk som inneholder mye jod som er bra for hjernen. Sammen med tilbehøret har du en oppskrift proppet full av gode næringsstoffer som er bra for deg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 ss ss korianderfrø korianderfrø
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Tomatsaus

  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss oliven, sort oliven, sort
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk

Tomatsalat

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 5 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 ts ts sesamfrø, sort sesamfrø, sort
  • 1 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • 4 pors pors pasta, fullkorn pasta, fullkorn

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side.

  • Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. 

  • La stykkene ettersteke på svak varme i ca. 5 minutter.

Tomatsaus

  • Riv skall av sitron og finhakk hvitløk.

  • Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater.

  • La sausen koke på svak varme i 10 minutter, og rør inn frisk basilikum ved servering. 

Tomatsalat

  • Skrell skallet av agurk.

  • Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.

  • Bland alle salatingrediensene sammen.

Server stekt steinbit med tomatsaus, tomatsalat og kokt fullkornspasta ved siden av.