Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter og sukkererter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g steinbitfilet, uten skinn og bein steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 250 g g sjampinjong sjampinjong
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 1 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 1 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sukkererter sukkererter
  • poteter potet
  • cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør. 

  • Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

Saus

  • Plukk av og finhakk basilikumbladene. 

  • Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.

  • Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve. 

  • Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.

  • Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen. 

  • La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.

  • Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering. 

Server steinbit med sjampinjong, saus, potet, sukkererter og friske cherrytomater.