Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ertestuing er et tradisjonelt tilbehør som du gjerne kan kjøpe ferdig, men det beste er å lage den selv. Du kan kutte jevningen om du vil, da ertene jevner seg selv.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl dl erter, tørre erter, tørre
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 dl dl melk melk
  • 1 ts ts sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Legg erter i kaldt vann natten over.

  • Sil av bløtevannet, ha på nytt vann som akkurat dekker ertene og kok møre, ca. 30-40 minutter. Ha på mer vann om nødvendig.

  • Lag jevning av hvetemel og melk, og pisk den inn i ertene.

  • Kok ertene videre i ca. 5 minutter.

  • Smak til med sukker, salt og pepper.

Tips: Du kan også lage jevning med smør istedenfor melk. Da bruker du 1 ss smør pr. ss hvetemel, og rører litt av gangen inn i stuingen.