Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne grønnsaksrisottoen passer utmerket som tilbehør til all slags sjømat, også grillet sjøkreps.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 3 ss ss smør smør
  • 4 dl dl risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 12 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl erter, fryst erter, fryst
  • 2 ss ss parmesan cheese parmesan cheese
  • salt og pepper salt og pepper
  • persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær gulrot, stangselleri og vårløk i små terninger.

  • Surr sjalottløk og hvitløk i smør uten at det får farge, og tilsett risottoris.

  • Spe litt og litt med varm fiskekraft, og kok forsiktig til risen er al dente.

  • Forvell gulrot, stangselleri, vårløk og erter i lettsaltet vann, og tilsett dem i risottoen.

  • Smak til med parmesan, salt og pepper like før servering, og dryss over frisk persille.