Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine! 

Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 250 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 1,5 ss ss sukker sukker
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 dl dl riseddik riseddik
  • 8 dl dl sushiris sushiris

Tilbehør

  • soyasaus, lys soyasaus, lys
  • wasabi wasabi
  • ingefær, syltet ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær først et jevnt stykke av fiskefiletene, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.

  • Skjær hver kamskjellmuskel i to, og skjær hver av de halve nesten helt i gjennom så de blir dobbel så stor når de brettes ut.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.

  • Stryk litt wasabi under en skive fisk eller kamskjell og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at sjømaten og risen fester seg til hverandre.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.