Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød

Grillet tørrfisk er en nydelig smaksbombe som smaker sommer.

Grillet tørrfisk
Foto: Mats Dreyer

Framgangsmåte

Grillet tørrfisk

  • Kutt den utvannede tørrfisken i porsjoner på ca 145 gram.
  • Forvarm grillpanne eller grill.
  • Pensle fisken med olivenolje.
  • Krydres med litt maldonsalt og sitronzest.
  • Grilles i ca 3 minutter på hver side.
  • Tørrfisken hviles på før den anrettes.

Sprøtt surdeigsbrød

  • Skjær tynne skiver av brødet.
  • Pensles med litt olivenolje før den legges på smurte brett eller bakepapir i ovnen.
  • Stekes gylden på 175 grader i ca 5-7 minutter.

Tomatsaus

  • Skrell hvitløk og sjalottløk.
  • Kuttes så i tynne skiver.
  • Finkutt grønne oliven.
  • Løken freses i olivenolje til den er gylden
  • Hell på hakkede tomater, samt resten av olivenoljen.
  • Skru ned temperaturen og la tomatsausen putre i noen minutter før du griller tørrfisken.


Anrett i dyp skål med tomatsaus i bunnen. Legg på den grillede tørrfisken.
Skjær tynne skiver av cherry tomater. Pyntes med fersk basilikum og sprøtt surdeigsbrød.