Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en annerledes og smakfull gryte med tørrfisk. Ved siden av serverer du hjemmelagde polentakaker. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 5 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 4 stk stk løk løk
  • 4 dl dl melk melk
  • 0,75 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 5 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • salt salt

Polentakake

  • 2 dl dl polentagryn polentagryn
  • 7,5 dl dl vann vann
  • 2 ts ts salt salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker, finhakk ansjosfilet og persille, og skjær løk i skiver.

  • Kok opp fisken i melken.

  • Varm opp olivenolje i en kasserolle og tilsett løk, laurbærblad og lett knuste hvitløksfedd.

  • La løken bli blank, og tilsett ansjosfilet og persille.

  • Tilsett hvitvin og kok inn til ca. en tredel.

  • Ha i fiskestykkene og melken de har ligget i, og bland godt sammen.

  • Legg på lokk og la alt koke på svak varme til det har blitt en kremet masse.

  • Rør om og smak til med salt.

Polentakake

  • Ha polenta, vann og salt i en kasserolle og kok under omrøring til en tykk grøt.

  • Glatt grøten utover en oljet form så den er 3-4 cm tykk og la den avkjøle.

  • Skjær grøten i mindre biter, legg på et stekebrett med bakepapir og la tørke i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server tørrfisken med polentakake ved siden av.