Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 1 ts ts salt salt
  • 4 skiver skive spekeskinke spekeskinke
  • olje olje

Mandelpotetpuré

  • 500 g g mandelpotet mandelpotet
  • 1,5 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Ertepuré

  • 400 g g erter, fryst erter, fryst
  • 3 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Balsamicotomater

  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 2 dl dl balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 2 dl dl sukker sukker
  • 2 dl dl rødvin rødvin
  • 1 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.

  • Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.

Mandelpotetpuré

  • Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.

  • Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med matfløte og smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre i usaltet vann.

  • Sil av kokevannet og mos ertene med smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Balsamicotomater

  • Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens.

  • Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.

  • Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte.

  • Smak forsiktig til med salt og pepper.

Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.