Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olje olje
  • salt salt

Dressing

  • 1 ss ss paprika, rød paprika, rød
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ts ts estragon, frisk estragon, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper

Vinaigrette

  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 1 ss ss rødvinseddik rødvinseddik
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Saltbakte poteter

  • 4 dl dl vann vann
  • 1 dl dl salt salt
  • 12 stk stk mandelpotet mandelpotet

Grønnsaker

  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk gulbete gulbete
  • 50 g g kantareller kantareller
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 2 ts ts persille, frisk persille, frisk
  • olje olje

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker. 

  • Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side. 

  • Dryss over litt salt.

Dressing

  • Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.

Vinaigrette

  • Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten. 

Saltbakte poteter

  • Kok opp vann med salt og kok potetene møre. 

  • La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.

Grønnsaker

  • Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger. 

  • Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.

Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.

Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.