Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bacalao er en enkel gryte som praktisk talt lager seg selv. Prøv denne oppskriften med tørrfisk og pesto som bakes i stekeovnen, en spennende vri.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 2 stk stk løk løk
  • 2 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 12 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl pesto pesto
  • 10 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær tørrfisk i biter på ca. 4 cm, og løk, rødløk og tomat i båter.

  • Skrell potet og del i to.

  • Ha olivenolje i en gryte og varm opp. 

  • Legg tørrfisk, løk, rødløk, tomat, potet, pesto og oliven lagvis i gryten, og legg på lokk.

  • Sett gryten inn i stekeovnen og stek i 20-25 minutter, til tørrfisk, løk og potet er godt møre.

  • Smak til med salt og pepper.

Server tørrfiskgryten med brød ved siden av.