Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Mantecato er en typisk italiensk rett, og serveres som snacks til den italienske musserende vinen Prosecco. Perfekt til tapas eller forrett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g tørrfisk, utvannet og renset tørrfisk, utvannet og renset
  • 2 dl dl melk melk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss kremfløte kremfløte
  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 16 skiver skive potet potet
  • 2 dl dl salat, småbladet salat, småbladet
  • 4 stk stk cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Kok fisken i melk sammen med hakket hvitløk til den er mør.

  • Ta fisken opp av melken og visp fisken med håndvisp til den faller godt fra hverandre.

  • Rør fisken i en maskin med elteklør, og spe med olivenolje og kremfløte til en fin mos.

  • La maskinen gå i minst 30 minutter, så mosen blir godt arbeidet og jevn.

  • Smak til med salt, pepper og saften av sitron.

Server tørrfiskkremen på stekte potetskiver med salat og cherrytomat ved siden av.

Tips: Bland gjerne litt rød eller grønn pesto i tørrfiskkremen for en litt annen smak og fin farge.