Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sjømatsuppe med blåskjell, reker, laks og torsk er en veldig god fiskesuppe. Server den rykende varm til gjestene, denne retten en vinner.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g blåskjell blåskjell
  • 100 g g reker, med skall reker, med skall
  • 200 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,25 stk stk løk løk
  • 20 g g sellerirot sellerirot
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 0,5 stk stk sitrongress sitrongress
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 8 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i biter.

  • Skrubb blåskjellene, og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den. 

  • Ta blåskjellmaten ut av skallet og rens reker.

  • Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefær og chili, bank sitrongress og del det opp i biter. 

  • Surr grønnsakene i olivenolje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft, og kok opp.

  • Tilsett crème fraîche og matfløte, og kok suppen et par minutter.

  • Skjær løk, gulrot og stangselleri i terninger, og vårløk i skiver.

  • Ta sitrongresset ut av suppen.

  • Ha løk, gulrot og stangselleri i suppen og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.

  • Tilsett laks, torsk og vårløk, og kok opp.

  • Tilsett blåskjell og reker, og smak til med salt og pepper.

Server suppen med grovt brød ved siden av.

Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.