Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne fiskegryten består av smaker fra Thailand. Vi har brukt torsk i gryten, men du kan fint variere oppskriften med andre typer hvitfisk som sei eller hyse. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stilk stilk sitrongress sitrongress
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 5 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 250 g g eggnudler eggnudler
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær torsk i biter.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og sitrongress, og riv ingefær.

  • Press saften og riv skallet av lime. 

  • Varm olivenolje i en gryte.

  • Fres sjalottløk, hvitløk, chili, sitrongress og ingefær i 3-4 minutter på middels varme.

  • Tilsett saften og skallet av lime, og fiskebuljong.

  • Kok opp, og smak til med salt og kajennepepper.

  • Ha torsk og eggnudler i gryten, og la trekke til både fisk og eggnudler er gjennomkokt, ca. 4 minutter.

Server fiskegryten toppet med finhakket persille.