Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med råkost og kokte poteter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 dl dl makaroni makaroni
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 5 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 5 ss ss hvetemel hvetemel
  • 6 dl dl melk melk
  • 3 stk stk egg egg
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts muskat muskat
  • 1 dl dl griljermel griljermel

råkost

  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk brokkoli brokkoli
  • 3 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss vann vann
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts sukker sukker

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  • Skjær fisken i terninger på ca. 3 cm.

  • Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer. 

  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemelet.

  • Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke noen minutter.

  • Avkjøl sausen litt, skill eggene og rør inn eggeplommene. 

  • Smak til med salt og muskat.

  • Vend inn fiskebiter, kokt makaroni og vårløk.

  • Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn.

  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.

  • Stek gratengen midt i stekeovnen i 40-50 minutter.

Råkost

  • Vask, rens og riv gulrøttene på et rivjern.

  • Vask og rens brokkolien. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland brokkoli og revet gulrot.

  • Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker. Hell dressingen over råkosten.

Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.