Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Skikkelig enkle og gode fiskepinner.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • 1 dl dl griljermel griljermel

Potetfries

  • 500 g g poteter potet
  • 1 ts ts flaksalt flaksalt
  • pepper pepper
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl parmesan, revet parmesan, revet

Dilldressing

  • 0,5 potte potte dill dill
  • 2 dl dl rømme rømme
  • 3 ss ss majones majones
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • pepper pepper
  • salt salt
  • 0,5 dl dl sitronsaft sitronsaft

Ertepuré

  • 1 poser pose erter, fryst erter, fryst
  • 1 never neve mynte, frisk mynte, frisk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl sitroner sitron
  • salt salt
  • pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
  • Skjær potetene i staver.
  • Legg  dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.
  • Bland deretter griljeringsmel  eller panko med krydderne.
  • Pisk egget lett sammen i en annen bolle.
  • Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
  • Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på litt over medium varme til de er gyllenbrune og sprø.
  • Bland rømme, majones, sennep, sitronsaft, dill, pepper og salt med en stavmikser.
  • Kok opp en kjele med vann. Hell i de frosne ertene, og la dem ligge i ca 1 minutt. Hell ertene over i et dørslag, og deretter i en bolle med mynteblader og sitronsaft. Kjør blandingen med stavmikser til den blir grov, og pepre og salte etter smak.
  • Server med sitron til.