Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Crunchy fish fingers

Skikkelig enkle og gode fiskepinner.

Crunchy Fish Fingers
Foto: NSC

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
  • Skjær potetene i staver.
  • Legg  dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.
  • Bland deretter griljeringsmel  eller panko med krydderne.
  • Pisk egget lett sammen i en annen bolle.
  • Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
  • Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på litt over medium varme til de er gyllenbrune og sprø.
  • Bland rømme, majones, sennep, sitronsaft, dill, pepper og salt med en stavmikser.
  • Kok opp en kjele med vann. Hell i de frosne ertene, og la dem ligge i ca 1 minutt. Hell ertene over i et dørslag, og deretter i en bolle med mynteblader og sitronsaft. Kjør blandingen med stavmikser til den blir grov, og pepre og salte etter smak.
  • Server med sitron til.