Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Om du har rester igjen etter gårsdagens fiskemiddag er dette oppskriften for deg. Med ferdigkokt fisk og potet trenger du bare ha alt i formen og steke i stekeovnen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 stk stk poteter potet
  • 2 dl dl melk melk
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 dl dl ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Om du ikke har rester av fisk og potet må dette kokes og renses på forhånd.

  • Mos fisk og potet med gaffel og rør inn melk, sammenvispede egg og hakket persille. Spe med mer melk hvis massen virker for fast og tørr.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Ha massen i godt smurt form og dryss revet ost på toppen.

  • Stek gratengen nede i stekeovnen til den er fast og gyllen på toppen, ca. 30 minutter.

Server gratengen nystekt med salat, og gjerne smeltet smør eller en saus ved siden av.

Tips: Til denne oppskriften kan du også bruke rester av hvitfisk og laks. Du kan også variere den med andre urter eller krydder.