Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet torskefilet
  • salt og pepper salt og pepper

Frityrrøre

  • 240 g g hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 3 ts ts bakepulver bakepulver
  • 2,5 dl dl vann vann
  • frityrolje frityrolje

Tartarsaus

  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl olje olje
  • 3 stk stk sylteagurk sylteagurk
  • 3 ss ss kapers kapers
  • salt salt

Tilbehør

  • pommes frites pommes frites
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker.

  • Dryss med salt og pepper.

Frityrrøre

  • Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann. 

  • Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.

  • Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 °C. 

  • Dypp torskestykkene i frityrrøren, og la røren renne litt av.

  • Stek stykkene i oljen, to og to om gangen. 

  • La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø. 

  • Legg dem over på tørkepapir.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.

  • Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.

  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Server den frityrstekte torsken med pommes frites, tartarsaus og sitronbåter.