Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 skiver skive kålrot kålrot
  • 4 stk stk potet potet
  • 2 dl dl vann vann
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl melk melk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 3 ss ss crème fraîche, lett crème fraîche, lett

Tilbehør

  • flatbrød flatbrød

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger.

  • Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.

  • Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.

  • Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.

  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.

  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.

  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.

Server gryten med flatbrød ved siden av.

Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.