Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag din egen fiskekraft på de restene du har igjen etter at du har filetert fisk. Fiskekraften kan du fryse i porsjonspakninger og ta opp når du skal lage fiskesuppe.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg fiskeavskjær fiskeavskjær
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 30 g g sellerirot sellerirot
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 stk stk purre purre
  • vann vann
  • 2 ss ss salt salt

Framgangsmåte

  • Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.

  • Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.

  • Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.

  • Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.

  • Fjern skum som danner seg på toppen.

  • Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.

  • Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.

Tips: I denne fiskekraften kan du bruke all type hvitfisk.