Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskesuppe med reker

Fiskesuppe handler om gode råvarer i god kraft. Denne oppskriften med laks, torsk og reker er en god suppe som passer til hele familien.

Fiskesuppe med reker
Foto: Fabian Bjørnstjerna

Framgangsmåte

  • Lag saus ved å smelte smør, røre inn hvetemel og spe med melk.

  • Hold sausen varm.

  • Skjærlaks og torsk i terninger, og finhakk persille og gressløk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger. 

  • Finhakk løk og skjær resten av grønnsakene i strimler.

  • Kok opp fiskebuljong, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.

  • Tilsett sausen, og smak til med salt og pepper.

  • Kok opp og tilsett fisk og tomat.

  • Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.

  • Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig.

Ha i lakserognen og server suppen straks.