Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 stk stk potet potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 5 dl dl vann vann
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger.

  • Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.

  • Rens og finhakk løk.

  • Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.

  • Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.

  • Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.

  • La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.

  • Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.

  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.

  • Varm opp suppen og tilsett reker.

Server suppen rykende varm med dill drysset over.

Tips: Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.