Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskesuppe kan lages i mange varianter, og her ser du en oppskrift med torsk og tomater. Server med godt brød ved siden av.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 6 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 0,25 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1,5 dl dl canned tomatoes canned tomatoes
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskekraft.

  • La det koke i ca. 5 minutter, dryss over gurkemeie og bland godt.

  • Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter.

  • Ha i torskebitene, og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server med brød ved siden av, og dryss gjerne friske urter over.

Tips: Fiskekraft kan fint byttes ut med fiskebuljong.