Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Får du mange gjester i helgen? Prøv en smakfull fiskesuppe med torsk, laks, reker, kremfløte og tomater. Denne blir nok selskapets midtpunkt! 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 350 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 350 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 6 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk løk løk
  • 5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk purre purre
  • 50 g g smør smør
  • 50 g g tomatpuré tomatpuré
  • 20 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 5 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper
  • persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær torsk og laks i terninger.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær chili og purre i ringer.

  • Surr løk myk i smør, og tilsett hvitløk, chili, purre, tomatpuré og fiskekraft. 

  • Kok det hele i ca. 5 minutter, tilsett kremfløte og la dem småkoke.

  • Tilsett torsk, laks og tomat, kok opp og la suppen trekke i 3-4 minutter. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Tilsett rekene rett før servering.

Server med persille drysset over.

Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.