Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Gratinert torsk med tomat og basilikum

I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat og basilikum er en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til fisk. 

Ovnsbakte torsk
Foto: Esten Borgos

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Dryss på salt og pepper.

  • Riv ost og bland sammen med sennep, matfløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på torsken.

  • Stek torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to og legg i en smurt ildfast form med snittflaten opp.

  • Dryss over salt, pepper, hakket basilikum og litt olivenolje.

  • Bak tomatene i stekeovnen sammen med torsken de siste 10 minuttene.

Ha tomatene i samme form som torsken og server med brød.