Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat og basilikum er en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til fisk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g ost, vellagret ost, vellagret
  • 1 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 2 ss ss matfløte matfløte
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Ovnsbakte tomater

  • 10 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Dryss på salt og pepper.

  • Riv ost og bland sammen med sennep, matfløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på torsken.

  • Stek torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to og legg i en smurt ildfast form med snittflaten opp.

  • Dryss over salt, pepper, hakket basilikum og litt olivenolje.

  • Bak tomatene i stekeovnen sammen med torsken de siste 10 minuttene.

Ha tomatene i samme form som torsken og server med brød.